De Thaise bevolking zou de suikerconsumptie moeten verminderen

~EEN KLEIN VISJE, EEN ZOET VISJE~
(Een klein voordeel dat met weinig moeite lan worden verkregen verkregen)

BANGKOK:- Het consumeren van dranken met een hoog suikergehalte kan leiden tot zwaarlijvigheid, diabetes en andere ziekten.  Dr.  Daniel Kertesz van het World Health Agency in Bangkok hoopt dat het besluit van de regering om de suikertaks te verhogen, mensen zal aanmoedigen om minder ongezond voedsel te consumeren, waaronder suikerhoudende dranken.  

De overheid heeft drankenfabrikanten de afgelopen vier jaar ruimschoots de tijd gegeven om hun recepten aan te passen om het suikergehalte in hun producten te verlagen.  Naar verwachting zal binnenkort een belastingverhoging op suikerhoudende dranken van kracht worden.  

Als dranken minder suiker bevatten, worden ze minder belast en dat kan het consumentengedrag veranderen.  Te veel suiker consumeren kan leiden tot een aantal niet-overdraagbare ziekten (NCDS), zoals leverkanker, diabetes, obesitas en nog veel meer.  

De dood van mensen door dergelijke ziekten is goed voor 70 procent van alle sterfgevallen in Thailand.  De Thai Health Promotion Foundation heeft onthuld dat elke Thai gemiddeld het equivalent van ongeveer zes theelepels suiker per dag consumeert en daardoor een risico op ziekte loopt.  

Volgens ThaiHealthWatch is de Thaise gewend om voedsel te eten dat erg zoet smaakt, wat de bloedvaten, het hart en de nieren aantast. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!