De beroemde Maya baai blijft nog even dicht, ondanks licht herstel en lokale beloftes

~ZO GESLOTEN ALS EEN OESTER~
(Potdicht)

KRABI:- “Nog niet” was het antwoord dat dinsdag door de autoriteiten werd gegeven op oproepen tot heropening van de beroemde Maya-baai in de provincie Krabi na twee jaar totale afsluiting voor de toeristen.

Het departement van Nationale parken reageerde op een oproep van 5 maart van de lokale autoriteiten van Krabi die wanhopig de beperkingen wilden opheffen voor één van hun belangrijkste toeristische attracties. 

De lokale autoriteiten zouden klaar zijn met het upgraden van faciliteiten en toeristisch management om duurzaamheid te garanderen. 

De onbeschrijfelijk mooie baai, gelegen op Koh Phi Phi Leh, werd in juni 2018 gesloten om het koraal en ander zeeleven te laten herstellen van jarenlange drukte door toeristen. Er zijn rode boeien in het water verankerd om te voorkomen dat tijdens dit tweejarige revalidatieprogramma boten de baai kunnen invaren.

Ondertussen liet Khun Prayoon Pongpan, hoofd van Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park weten dat het werk om de infrastructuur op het eiland, inclusief de steiger in Loh Samah Bay te vernieuwen, voor 70 procent klaar was en in mei klaar zou zijn.

Aanvankelijk zou een limiet van 370 bezoekers per reis worden opgelegd aan Maya Bay, zei hij, maar de datum van heropening zou worden bepaald door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu Varawut Silpa-archa, die de kwestie eerst met experts wil bespreken.

Dr Thon Thamrongnawasawat, de plv.  decaan van de Faculteit Visserij van Kasetsart Universiteit, verklaarde dat om de koraalriffen zich geheel te laten herstellen, de nieuwe toegangspoort tot Maya Bay de steiger bij Loh Samah gereed zou moeten zijn, anders zouden deze twee jaar van rehabilitatie tevergeefs zijn. 

Hij zei dat het nationale park het strand beetje bij beetje voor het toerisme moet gaan heropen en het zodanig doen in overeenstemming met het plan van de regering is, dat het land later in het derde of vierde kwartaal geheel wilt openen.

Maya Beach werd beroemd als decor voor de wereldwijde hitfilm ‘The Beach’ uit 1999 met Leonardo DiCaprio. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!