109 levende wilde dieren gevonden in bagage van 2 Indiase vrouwen op luchthaven Suvarnabhumi

SAMUT PRAKAN:- De douane heeft eerder deze week op de luchthaven van Suvarnabhumi twee Indiase vrouwen gearresteerd nadat er 109 levende wilde dieren in hun bagage werden aangetroffen voordat ze aan boord gingen van hetvliegtuig naar India.

Khun Sathon Khong-ngern, hoofd van de douanecontrolepost voor wilde dieren in Suvarnabhumi, zei dat de dieren werden gevonden toen ambtenaren röntgenfoto’s van de twee koffers van de vrouwen maakten.

De koffers bevatten twee witte stekelvarkens, twee gordeldieren, 35 schildpadden, 50 hagedissen en 20 slangen.

De koffers behoorde aan twee Indiase vrouwen, de 38 jaar oude Nithya Raja en de 24-jarige Zakia Sulthana Ebrahim, die de luchthaven van Suvarnabhum wilde verlaten met een Thai Airways-vlucht naar de luchthaven van Chennai in India.

De vrouwen zijn vastgehouden en beschuldigd van het overtreden van de Wet op het behoud en de bescherming van dieren in het wild uit 2019, de Dierenziektewet uit 2015 en de Douanewet uit 2017.

Ze zijn overgedragen aan het politiebureau van de luchthaven van Suvarnabhumi voor juridische stappen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Departement van nationale parken
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!