De Thaise associatie van privéziekenhuizen is op de vingers getikt voor het berekenen van een te hoge prijs voor het Moderna vaccin

~VRAGEN STAAT VRIJ, MAAR HET WEIGEREN DAARBIJ~
(Men kan van alles vragen, maar dat wil niet zeggen dat men het dan ook krijgt)

BANGKOK:- De Thaise associatie van privé ziekenhuizen is gedwongen de prijs van hun Moderna-prikken opnieuw te wijzigen.

Nadat ze eerst hadden verklaard dat twee prikken 3.800 baht zouden kosten, berichtte ze vorige week dat dit zou worden teruggebracht tot 3.400 baht.

Veel mensen begonnen zich op 1 juli te registreren en mogelijk te betalen, zodat elk ziekenhuis begin augustus zou weten hoeveel benodigdheden ze moesten bestellen.

Het vaccin wordt geleverd door de Farmaceutische Overheidsorganisatie, die de ziekenhuizen 1.100 baht in rekening brengt voor elke dosis.

Deze prijs is inclusief verzekering.  De ziekenhuisopslag is voor hun personeel en injectiekosten.

Vorige week werd gemeld dat de opslag daarmee meer dan 50% zou bedragen.

Inmiddels is ontdekt dat overvraagd is en dat de PHA maar 50% boven de GPO-prijs mag rekenen.

De PHA heeft besloten dit hoogste plafond te bereiken, maar niet te overschrijden met een nieuwe lading van 3.300 baht voor twee doses.

Sanook meldde dat ongeveer 4 miljoen doses van het Moderna-vaccin naar keuze beschikbaar zouden zijn in het vierde kwartaal van dit jaar (vanaf oktober) en ongeveer 1 miljoen doses vanaf volgend jaar januari.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!