De Thaise ambassadeur in Londen woont vandaag begrafenis van koningin Elizabeth bij

BANGKOK:- De ambassadeur van Thailand in Londen, khun Pisanu Suvanajata, zal vandaag het Koninkrijk vertegenwoordigen op de begrafenis van koningin Elizabeth II.

Nadat rouwenden vier dagen lang hun respect hebben betuigd in Westminster Hall, wordt de kist van koningin Elizabeth vandaag overgebracht naar de nabijgelegen Westminster Abbey.

Gisteren kondigde de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, khun Thanee Saengrat, aan dat Thailand hulde zou brengen aan koningin Elizabeth en een vertegenwoordiger zou sturen om het VK te condoleren.

Koningin Elizabeth bezocht Thailand tweemaal tijdens haar leven.  Ze kwam voor het eerst vergezeld door haar man, de hertog van Edinburgh, prins Philip, en bezocht de noordelijke provincie Chiang Mai op 14 februari 1972.

In 1996 bezocht Hare Majesteit Bangkok en werd ontvangen door koning Bhumibol Adulyadej en koningin Sirikit van Thailand.  Koningin Elizabeth en de hertog van Edinburgh organiseerden ook een terugkeerconcert ter ere van koning Bhumibol Adulyadej, koningin Sirikit en leden van de Thaise koninklijke familie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Europa 
Bron: Div. Thaise kranten 

2 gedachten aan “De Thaise ambassadeur in Londen woont vandaag begrafenis van koningin Elizabeth bij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!