Beroemde Thaise komiek ‘Kom Chauncheun’ overlijdt op 64-jarige leeftijd, aan de gevolgen van het Covid19 Coronavirus

~TEGEN DE DOOD IS GEEN KRUID GEWASSEN~
(Er bestaat géén middel tegen de dood)

BANGKOK:- De beroemde Thaise komiek Akom Preedakul, die bekend staat om zijn artiestennaam ‘Kom Chauncheun’, is op gisterochtend overleden, 18 dagen nadat hij werd gediagnosticeerd met het Covid-19 Coronavirus en voor behandeling in een ziekenhuis in Bangkok was opgenomen.

Het verlies van de cabaretier werd rond 07.00 uur op zijn Facebook-pagina aangekondigd. door zijn dochter, Napatcharin Preedakul. De status luidde:

“Mijn vader rust nu in vrede”.

Khun Kom, 64 jaar, en zijn familieleden namen op 11 april een Covid19 test af in het Serirak-ziekenhuis nadat één van de beroemde collega’s met wie hij werkte, Ball Chuenyim, besmet was met het virus.

Hij werd positief bevonden voor het virus, hoewel asymptomatisch, en werd op 12 april opgenomen in een privéziekenhuis. De rest van de familieleden was niet besmet, maar moest wel direct 14 dagen in quarantaine.

Khun Kom begon echter op 17 april ernstige symptomen te krijgen en werd overgebracht naar de ICU nadat zijn gezondheidstoestand kritiek werd, waaronder orgaanfalen. Volgens zijn dochter reageerde hij niet op medicijnen en liep hij donderdag risico op een hartstilstand. Hij werd door de dokteren dood verklaard.

Het lichaam van Kom is uit het ziekenhuis overgebracht naar Wat Phra Sri Mahathat Woramahawihan in het Bang Khen-district van de hoofdstad, waar vandaag om 15:00 uur de begrafenisrituelen om 15.00 uur beginnen.

Khun Kom was onlangs beroemd om zijn expressieve maar komische slogan ‘Ai sus’, wat klootzak betekent in de Thaise taal. Hij zei ooit in een interview dat mensen hem grappig vonden omdat acteren en grappen vanzelfsprekend waren en niet zoals iedereen was alsof het in een dagelijks gesprek was.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Kom Chaunchuen Facebook
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!