Thaise drugsbaron door Myanmar aan Thailand uitgeleverd

BANGKOK:- De minister van Justitie, Khun Somsak Thepsutin van Bangkok bedankte gisteren de autoriteiten van Myanmar voor de repatriëring van Khun Thawatchai Aomchompoo, een van Thailand’s meest gezochte drugsverdachten.

Hij sprak zijn dankbaarheid uit tijdens de 23e bijeenkomst van de Gemengde Commissie Thailand-Myanmar voor bilaterale samenwerking op het gebied van drugspreventie en -onderdrukking in Bangkok.

Khun Thawatchai werd naar zijn vaderland teruggebracht als onderdeel van het Most Wanted-programma, dat financiële beloningen toekent aan agenten die erin slagen mensen te arresteren waarvan wordt aangenomen dat ze deel uitmaken van een internationale bende van drugshandel.

In zijn opmerkingen benadrukte Khun Somsak de noodzaak van multilaterale samenwerking om een ​​einde te maken aan de drugshandel en om de verantwoordelijken voor de rechter te brengen.

Volgens het Narcoticabestrijdingsbureau (NSB) werd hij gevonden ondergedoken in Tachileik, net over de grens van Chiang Saen, Chiang Rai, waar hij een drugssmokkeloperatie leidde.

Khun Thawatchai, die door de politie wordt gezocht voor zijn vermeende rol in ten minste twee grote mensenhandelzaken, wordt geconfronteerd met een lijst van aanklachten, waaronder samenzwering tot de handel in verdovende middelen en het witwassen van geld, zei NSB-chef, politieluitenant-generaal Sarayut Sanguanphokhai.

Tijdens de bijeenkomst bespraken functionarissen uit Thailand en Myanmar de situatie in de beruchte regio van de Gouden Driehoek.

Ze kwamen ook overeen het onderzoek naar de smokkel van verdovende middelen en hun voorlopers in de regio te intensiveren als onderdeel van Operatie Gouden Driehoek 1511, zoals bekrachtigd door speciale zittingen van de Algemene Vergadering van de VN in 2016.

De twee landen begrepen dat drugssmokkel zou doorgaan zolang drugsnetwerken volledige toegang hadden tot hun productiefaciliteiten.

Beide landen kwamen ook overeen om de patrouilles langs de grens op te voeren om de smokkel van drugs en hun voorlopers af te schrikken, zei Wichai Chaimongkhon, secretaris-generaal van het Bureau van de Narcotica-controlecommissie, die ook de vergadering bijwoonde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!