De Thai-Laotiaans vriendschapsbrug in Nong Khai blijft gesloten vanwege de angst voor de Omicron variant

NONG KHAI:- De Thai-Lao Friendship Bridge in Nong Khai blijft voor onbepaalde tijd gesloten als onderdeel van de CCSA-beslissing om het Test & Go-programma op te schorten.

Het plan om een ​​internationale brug tussen Thailand en Laos in Nong Khai te heropenen, is voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat de regering de maatregelen aanscherpt om de verspreiding van de snelgroeiende Omicron-variant in te dammen.

Thailand was van plan om vanaf vrijdag volledig gevaccineerde bezoekers het land over de Thai-Lao Friendship Bridge in Nong Khai onder het quarantainevrije schema, Test & Go toe te laten.

 Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA maakte gisteren duidelijk dat de opschorting van het programma ook de brug en luchthavens omvatte.

Het CCSA zal de Covid19 situatie evalueren alvorens te beslissen over de heropening van de brug.  De volgende vergadering is gepland op 4 januari.

De vriendschapsbrug die Nong Khai met Vientiane verbindt, was in het kader van het Test & Go-schema toegewezen als de enige landtoegang tot Thailand.

Thailand heeft afgelopen woensdag het programma opgeschort vanwege toenemende angst over de verspreiding van Omicron.  Maar volgens de CCSA zullen ongeveer 200.000 reizigers die al toestemming hebben gekregen om het koninkrijk in het kader van de regeling binnen te gaan, worden toegelaten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!