BREAKING NEWS | De hoofdstad van Thailand annuleert zijn officiële nieuwjaarsevenement en bijbehorende gebedsceremonies

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft besloten om het officiële nieuwjaarsevenement en de gebedsceremonie die gepland was op het Lan Khon Meaung-stadsplein als ook in 50 districtskantoren in de nacht van 31 december op 1 januari te annuleren vanwege zorgen over de  Omicron covid19 variant.

De plv. gouverneur van Bangkok, Khun Kriangyos Sudlabha, zei dat de vergadering van de subcommissie van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,  de BMA heeft gevraagd om al haar nieuwjaarsgerelateerde activiteiten in de hele stad te annuleren.

De annulering, voegde hij eraan toe, is in overeenstemming met de oproep van de Wereldgezondheidsorganisatie om wereldwijd feestelijke nieuwjaarsactiviteiten te annuleren.

Khun Kriangyos zei echter dat activiteiten die door de particuliere sector worden georganiseerd, zoals de countdown-evenementen in Central World en Icon Siam-winkelcentra, die al zijn goedgekeurd door de BMA, afhankelijk zullen zijn van hun management voor een beslissing over het al dan niet doorgaan.

Hij zei dat als de vieringen in de winkelcentra doorgaan, de BMA hun medewerking zal zoeken om het aantal aanwezigen te beperken en de veiligheidsmaatregelen te verbeteren om het risico op COVID-19-infectie te verminderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS World 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!