De ‘Hogehakkenbende’ van Thailand wilt door de regering ondersteund worden

BANGKOK:- De dames en heren uit het nachtelijke uitgaansgebeuren uit héél Thailand verzamelden zich bin het gouvernementsgebouw om premier Prayut Chan-o-cha op te roepen om financiële hulp te bieden aan degenen in hun sector die door de pandemie zijn getroffen.

De arbeiders, onder leiding van de Empower Foundation, zeiden dat hun sector te lijden had onder lockdown-maatregelen, maar dat er geen noodmaatregelen zijn getroffen.  De demonstranten – bedacht de ‘high heel mob’ – en zeiden dat medewerkers van nachtclubs, bars en andere locaties geen geld sinds de Covid19 pandemie twee jaar geleden begon, géén geld méér verdienen.

Verder verklaarde zij dat ze niet waren betrokken bij Covid-19-hulpmaatregelen van de overheid, zelfs niet nadat ze om hulp hadden gesmeekt.

Hun protest riep opnieuw op tot hulpmaatregelen en drong er bij de regering op aan om maandelijks 5.000 baht per werknemer te helpen totdat ze weer op hun werkplek welkom zijn.

Het is 428 dagen geleden dat de regering de sluiting van uitgaansgelegenheden heeft bevolen om de Covid-19-uitbraak het hoofd te bieden, waardoor we onze banen en inkomsten hebben verloren”, zo zei Khun Thanta Laowilawanyakul, coördinator van de Empower Foundation.

“Er bestaan echter geen steunmaatregelen van de overheid, aangezien de meeste werknemers niet verzekerd zijn onder het socialezekerheidsstelsel”, aldus khun Thanta.

“De regering moet haar belofte nakomen om niemand achter te laten en ervoor te zorgen dat iedereen toegang kan krijgen tot overheidssteun en welzijn.”

Na het lezen van hun eisen aan de regering, openden de demonstranten pakketten met schoenen met hoge hakken die waren verzonden door nachtclubarbeiders uit het hele land en lazen individuele berichten aan de regering voor over hun situatie.

De plv. regeringswoordvoerster Rachada Dhnadirek verklaarde naderhand dat het kabinet een financieel hulpprogramma voor nachtarbeiders heeft goedgekeurd met een budget van 607 miljoen baht.

Khun Rachada zei dat het Sociale Zekerheidsbureau verantwoordelijk zal zijn voor het verstrekken van een eenmalige betaling van 5.000 baht per persoon, voor 121.431 werknemers in de doelgroepen.

Degenen die in aanmerking komen voor fondsen moeten Thaise staatsburgers zijn die werken in uitgaansgelegenheden moeten wel verzekerd zijn op grond van de Social Security Act.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nutthawat Wicheanbut  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!