De testritten van Yellow Line monorail in Bangkok zijn in volle gang

BANGKOK:- De testritten van de Yellow Line-monorailtrein in het gedeelte Lat Phrao – Samrong zijn afgelopen donderdag (25 november) begonnen vanaf het onderhoudsdepot naast het Sri Iam-station in het Bang Na-district van Bangkok.

De monorail rijdt van het Sri Iam-station naar het Samrong-eindstation in Samut Prakan en keert dan terug naar het depot, langs vele drukke districten, waaronder Sri Lasalle, Sri Bearing, Thipawan en de winkelcentra Seacon Square en Paradise Park.

De Yellow Line is een gezamenlijk investeringsproject tussen de Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA) en Eastern Bangkok Monorail Ltd. Het is een verhoogde massasnelle transitroute die Bangkok’s Lat Phrao verbindt met de provincie Samut Prakan.  De 30,4 kilometer lange lijn krijgt 23 stations en gaat medio 2022 volledig open.

De verwachting is dat de Yellow Line-monorail de verkeerscongestie op Lat Phrao Road en rond de Airport Rail Link-stations zal helpen verminderen.  Het zal ook verbinding maken met MRT Blue Line op station Lat Phrao en met Airport Rail Link op station Lam Sa Li.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation   
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!