Thailand is uiterst alert op Omicron-gevallen, aldus ministerie van Volksgezondheid

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid houdt infecties van de nieuwe Covid-19-variant Omicron nauwlettend in de gaten en heeft er bij zijn provinciale kantoren op aangedrongen om alle preventieve maatregelen te handhaven, zei de permanente secretaris van het ministerie, dr. Kiattiphum Wongrajit.

Hij sprak tijdens een vergadering met het noodoperatie-centrum en vertegenwoordigers van provinciale volksgezondheidsbureaus in het hele land.

“De afdelingen Medische Wetenschappen en Ziektebestrijding hebben de taak gekregen om de nieuwe variant nauwlettend te volgen en regelmatig met het publiek te communiceren om hun zorgen weg te nemen”, zo verklaarde hij.  

“Ondertussen moeten alle provinciale volksgezondheidsbureaus de VUCA-maatregelen volgen – vaccinatie, universele preventie, Covid-vrije instelling en gebruik van antigeentestkits.

“Deze maatregelen moeten vooral gericht zijn op prioritaire groepen, namelijk senioren ouder dan 60 jaar, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen”, voegde hij eraan toe.  

“De mensen die als zijn gevaccineerd, moeten zich concentreren op het handhaven van universele preventie en Covid-vrije instellingen in hun dagelijks leven om hun families en gemeenschappen veilig te maken.”

Omicron, dat vorige week door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als een “variant van zorg” werd aangemerkt, is een nieuwe en mogelijk meer besmettelijke stam van Covid-19.

Thailand en verschillende andere landen hebben het reizen van en naar bepaalde landen in zuidelijk Afrika, waar veel mensen door de stam zijn besmet, aan banden gelegd.  Omicron werd op 24 november in Zuid-Afrika gedetecteerd uit een monster dat op 9 november was verzameld.

Het ministerie meldde ook dat tussen 1 en 27 november 116.323 mensen per vliegtuig in Thailand zijn aangekomen.  Van hen testte slechts 149 of 0,13% positief op Covid19 virus.

De meeste toeristen in november komen uit de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Rusland, Zuid-Korea, Frankrijk, de VAE en Singapore.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!