De RT-PCR-tests blijven verplicht voor bezoekers aan Thailand

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft laten weten dat de realtime polymerasekettingreactietests oftewel de RT-PCR testen voor buitenlandse aankomsten verplicht blijven om de verspreiding van de Omicron-variant te voorkomen.

Het ministerie was aanvankelijk van plan om buitenlandse bezoekers de ATK [antigeentestkit] te laten gebruiken nu Thailand meer provincies opent.

Met de opkomst van deze nieuwe variant is dit plan in de ijskast gezet en blijft het CCSA bij het besluit met het verplicht stellen van de RT-PCR-test voor alle internationale bezoekers.”

Omicron, dat vorige week door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als een “variant van zorg” werd aangemerkt, is een nieuwe en mogelijk meer besmettelijke stam van Covid-19.  De variant werd op 24 november in Zuid-Afrika gedetecteerd uit een monster dat op 9 november was verzameld.

De agentschappen onder het Thaise ministerie van Medische Wetenschappen is opgedragen om zo snel mogelijk de meest geschikte en effectieve testmethode voor de Omicron-variant te vinden.

“Toegegeven, geen enkel vaccin is effectief tegen alle varianten van het virus”, aldus Dr. Satit Pitutec van Het ministerie van gezondheid, Maar fabrikanten werken aan het maken van vaccins die virusmutaties efficiënt kunnen bestrijden.  Het ministerie heeft de situatie nauwlettend gevolgd en zal u laten weten zodra er een nieuw, beter vaccin beschikbaar is.

“Momenteel zijn er geen Omicron-gevallen ontdekt in Thailand, aangezien de autoriteiten vluchten uit risicolanden onmiddellijk hebben geannuleerd.  De variant kan echter via natuurlijke kanalen en over de grenzen met buurlanden worden binnengebracht, dus iedereen moet alert zijn.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation   
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!