De taxichauffeurs in Bangkok springen van vreugde een gat in de lucht, de taxitarieven gaan omhoog!

BANGKOK:- De Thaise krant Siam Rath meldde dat taxichauffeurs juichte nadat de autoriteiten verklaarde dat de tarieven voor ritten in taxi-metercabines in de Thaise hoofdstad Bangkok verhoogt zullen gaan worden.

Hoeveel precies valt nog te bezien, maar een functionaris zei dat de verhoging in overeenstemming zou zijn met de hogere kosten van levensonderhoud en eerlijk zou zijn voor zowel taxichauffeurs als het publiek.

Terwijl de directeur van het ministerie van Landvervoer heeft gezegd dat taxichauffeurs moeten stoppen met het weigeren passagiers en niet met de ritprijzen moeten gaan sjoemelen.

De Thaise media meldde dat de taxitarieven van 2014 tot dit jaar niet zijn gestegen, ondanks vele smeekbeden van chauffeurs om de kosten te verhogen.  De instapprijs in Bangkok blijft op 35 baht staan. Ze maken zich zorgen over de gestegen kosten van levensonderhoud en brandstof in het bijzonder.

Khun Sorapong Phaitoonpong van het Ministerie van Transport leidt een commissie die bestaat uit organisaties zoals de DLT, bedrijven die de chauffeurs vertegenwoordigen, verschillende verenigingen voor consumentengroepen en ontwikkelingsonderzoeksinstituut van Thailand , afgekort het TDRI.

Een recentelijke enquête van het TDRI suggereerde dat mensen kortere en minder taxiritten maakten en dat het aantal voertuigen op de weg was gedaald van 80.000 naar 60.000.

De taxichauffeurs zouden het moeilijk hebben omdat ze minder ritten hadden en de huur van voertuigen een groter deel uitmaakte dan voorheen het geval was.

Ze waren het erover eens dat er al 8 jaar geen verhogingen waren geweest en dat de kosten van levensonderhoud met 7% waren gestegen.

De DLT heeft de TDRI-gegevens gebruikt, gekeken naar de eisen van taxichauffeurs en rekening gehouden met de meningen van het publiek na opmerkingen op de DLT-site op Facebook. De meesten waren het erover eens dat de tarieven omhoog moeten.

De taxichauffeurs willen te veel en het publiek te weinig – er moet een middenweg worden gevonden die voor iedereen eerlijk is. Maar één ding is zeker, de tarieven zullen zeker in een rechtvaardige hoedanigheid stijgen.

Khun Jirut Wisanjit, hoofd van de DLT, zei dat wanneer de tarieven stijgen, de chauffeurs moeten stoppen met het weigeren van toeristen en de juiste ritprijs berekenen,….of ze krijgen te maken met strafpunten die ertoe kunnen leiden dat hun licentie wordt geschorst.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: ASEAN Now

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!