De immigratiedienst van het in Zuid-Thailand gelegen Phuket meldt één invasie van meer dan 100.000 Indiase toeristen

PHUKET:- Hoewel Maleisië nu India heeft verslagen vanwege het aantal toeristen naar Thailand in het algemeen, vertegenwoordigen Indiërs de grootste toeristengroep in Phuket.  Van 1 mei tot 30 augustus verwelkomde de eilandprovincie volgens Phuket Immigration 104.350 Indiase toeristen.

Dit was op een totaal van 436.326 buitenlandse toeristen die in die periode in Phuket aankwamen.  De andere landen die de meeste toeristen naar Thailand sturen, zijn: Australië, Singapore, het VK, Maleisië, Duitsland, de VS en Rusland.

De aanhoudende stroom Indiase toeristen heeft dit jaar geholpen om de toeristische economie van Phuket op te krikken, zeker na de verwoestende werking van de Covid19 beperkingen.  

De ‘oude stad’ van Phuket in het belangrijkste stadsdistrict is op dit moment een bijzondere hotspot voor Indiase bezoekers, volgens toeristische leiders.  Indiase bezoekers vinden het naar verluidt leuk om foto’s te maken van de schilderachtige architectuur van de oude stad.  Ze genieten ook van buitenavonturen op stranden en bossen.  Deze activiteiten omvatten karten en ziplinen.

Afgezien van de architectuur en buitenavonturen, houden Indiase toeristen ook van gewoon rondlopen en winkelen in de oude binnenstad.  Veel bedrijven zijn nu begonnen met het bereiden van Indiaas eten, muziek en cultuur, om de toeristen te helpen zich op hun gemak te voelen.

Vorige week zei een Thaise regeringswoordvoerder dat dit jaar meer dan 4 miljoen buitenlandse toeristen het koninkrijk waren binnengekomen.  De top vijf van landen met de meeste toeristen die in het algemeen naar Thailand kwamen, waren: Maleisië, India, Laos, Singapore en het VK.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand  
Bron: De Phuket Express

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!