De TAT van Thailand lanceert in 2023 grote campagne om binnenlandse reizen te stimuleren

BANGKOK:- De toeristische autoriteit in Thailand, het TAT, wilt volgend jaar het binnenlands toerisme stimuleren met thema’s op maat voor elk van de vijf regio’s. De gouverneur van het TAT, khun  Yuthasak Supasorn vertelde dat er voor volgend jaar 117 miljoen tot 135 miljoen binnenlandse reizen waren voorspeld, wat tussen de 670 miljard en 880 miljard baht aan inkomsten zal opleveren, met een geschat gemiddelde van 4.200-4.800 baht per tripje.

De autoriteit zal de “REAL”-strategie gebruiken om binnenlands toerisme door Thais te promoten en mensen aan te sporen een reis te maken wanneer ze maar willen, waardoor elke dag een hoogtepunt wordt, zei hij.  “REAL is een acroniem dat staat voor Responsible Tourism, Extraordinary Experience, Avantgarde Marketing en Less for More Economy.”

Khun Yuthasak voegde eraan toe dat TAT volgend jaar van plan is om voor elke regio promotiecampagnes te organiseren met onderscheidende thema’s en doelgroepen, in een poging om de unieke kenmerken en charmes van elke regio te benadrukken.

De Noordelijke regio  krijgt campagnes onder het thema “charmante geschiedenis van het noorden”, gericht op het promoten van historische attracties in verschillende provincies, gericht op gezinnen van meerdere generaties.  

De Centrale regio zal zich richten op trendy toeristische attracties en ecotoerisme gericht op Gen-Y en Gen-Z doelgroepen.  

De Noordoostelijke regio zal zich richten op religieus, natuurlijk en cultureel toerisme in 20 provincies met een rijk erfgoed, gericht op Gen-Y reizigers en werkende mensen.

Ondertussen krijgt het Oosten campagnes voor het stimuleren van zeevruchten en luxetoerisme op maat van Gen-Y-reizigers, high-spenders en millennial families.

De campagne in het Zuiden zal ook gebaseerd zijn op voedselattracties, maar zal zich richten op de authentieke zuidelijke keuken, gericht op fijnproevers die de voorkeur geven aan gedurfde en pittige smaken.  TAT wil ook verantwoord toerisme in het Zuiden promoten om de vele natuurlijke mariene attracties te behouden.

Khun Yuthasak zei dat TAT hoopt dat de campagne zal helpen om inkomsten te genereren voor lokale bedrijven buiten de traditionele hoogseizoenen, en om de drukte bij populaire attracties tijdens vakanties te verminderen door reizigers naar secundaire toeristische provincies of minder bekende attracties tevoorschijn te stellen,waardoor de totale toeristenindustrie in het gehele jaar blijft groeien. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!