De Tanin-transistorradio’s vliegen als warme broodjes over de toonbank na advies van premier aan de lokale bevolking in door overstromingen getroffen provincies

KORAT:- Een populair model van de transistorradio is een op dit moment het best verkocht product geworden in de provincie Nakhon Ratchasima nadat premier Prayut Chan-o-cha voorstelde dat mensen updates over de overstromingssituatie via de radio zouden volgen. 

Gisteren bleek uit een bezoek aan een radiowinkel in het hoofddistrict dat veel detailhandelaren uit andere districten waren gereisd om “Tanin”-transistorradio’s te kopen om in hun winkels te verkopen. 

Een detailhandelaar was uit het Kham Thale So-district gereisd was van plane om deze radio’s in te slaan voor de verkoop aan boeren met een laag inkomen omdat de radio’s niet duur zijn.

De 55-jarige eigenaar, Khun Jin Seng, zei dat de winkel de “Tanin” transistorradio 30 jaar lang op retail- en groothandelsbasis heeft verkocht voordat hij andere merken verkocht. De eigenaar zei dat hij verrast was dat er plots veel mensen transistorradio’s kwamen kopen, voordat hij op de hoogte was van de suggestie van Prayut. 

Premier Prayut had eerder deze week via videoconferentie een ontmoeting met leidinggevenden van het ministerie van Binnenlandse Zaken en provinciegouverneurs over de overstromingssituatie nadat hij maandag zijn taken als premier had hervat.

Hij zei dat overheidsinstanties moeilijkheden zullen ondervinden als het communicatiesysteem uitvalt, zodat mensen mogelijk via de transistorradio naar de uitzending moeten luisteren. Hij noemde de overstromingen in 2011 waarbij de stroom in verschillende gebieden uitviel en mensen updates moesten krijgen via hun transistorradio. 

Het idee ging viraal nadat het massaal werd gedeeld op sociale media.  

Khun Jin Seng zei dat de legendarische Tanin transistorradio TF-268 het meest populaire model is, omdat hij zowel AM- als FM-frequenties kan ontvangen. Sindsdien is de radio continu verkocht en dat er nog maar 10 radio’s in het schap staan, aangezien de prijs per eenheid slechts 290 baht is. Hij zei dat kopers gewoonlijk naar muziek en nieuws luisteren terwijl ze gemakkelijk boeren omdat het licht en duurzaam is. 

Hij legde uit dat de Tanin-transistorradio al lang een populair merk was voordat andere merken op de markt kwamen, vooral Chinese producten die de Thaise markt binnendrongen. Bovendien konden mensen met hun telefoon naar muziek en nieuws luisteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!