De overstromingen Chiang Mai beginnen af ​​te nemen, 62 waterpompen zijn constant in werking om het water af te voeren

CHIANG MAI:- De overstromingssituatie in Chiang Mai is sinds gisteren aan het verbeteren nadat meer dan de helft van het overstromingswater doordat 62 extra pompen zijn geïnstalleerd om de waterafvoer te versnellen. Nu de helft van de 3,02 miljoen kubieke meter overstromingswater uit het centrum van Chiang Mai is afgevoerd, zijn provinciale medewerkers begonnen om lokale bewoners te helpen hun huizen op te ruimen en schoon te maken.

Het eerste Irrigatiebureau verklaarde dat er dinsdag om 14.00 uur 3,02 miljoen kubieke meter water stond in het gemeentegebied van Muang Chiang Mai, maar dat woensdag om 9.00 uur nog ongeveer 1,51 miljoen kubieke meter water moest worden afgevoerd. 

Het bureau meldde dat het waterpeil van de Ping-rivier bij waterstation P1 onder de Nawarat-brug werd gemeten op 3,57 meter, 0,13 meter lager dan het crisisniveau, terwijl het water door het station stroomde met een snelheid van 469,50 kubieke meter per seconde.

De gouverneur van Chiang Mai, Khun Nirat Pongsitthithavorn, verklaarde dat het provinciale bestuur hulp had gezocht bij andere instanties, waaronder het irrigatie kantoor van Chiang Mai, en andere organisaties had ingeschakeld om meer waterpompen te vinden zodat het resterende water snel afgevoerd kon worden.

Khun Nirat zei dat er nog 62 waterpompen in bruikleen zijn genomen, waaronder drie grote met een pijp met een diameter van 14 inch, en dat de gemeente de opdracht had gekregen om de pompen te installeren en te bedienen.

Hij verklaarde dat twee zwaar getroffen gemeenschappen, het dorp Viang Thong en Pa Prao Nok, prioriteit zouden krijgen voor het afvoeren van water. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!