Canadees fregat meert in Thailand’s oostelijke gelegen marinehaven Sattahip aan

CHONBURI:- Het Royal Canadian Navy-fregat HMCS Winnipeg zal in de periode van 7 tot 11 oktober een havenbezoek brengen aan de haven Chuk Samet in Sattahip, zo vernam uw nieuwsbeer.

Het bezoek van het fregat maakt deel uit van Canada’s defensie-inzet in de Indo-Pacific als onderdeel van Operatie Projection, waaronder HMCS Vancouver en een langeafstands CP-140 Aurora patrouillevliegtuig dat wordt ingezet in Noordoost-Azië.

Tijdens zijn vier maanden durende inzet heeft HMCS Winnipeg deelgenomen aan bilaterale en multinationale oefeningen, in samenwerking met regionale strijdkrachten en andere internationale veiligheidspartners om regionale veiligheid en stabiliteit te bevorderen.

Na het vertrek uit Thailand zal HMCS Winnipeg in de Indo-Pacific-regio blijven en samenwerken met andere bondgenoten en partners voordat het in december terugkeert naar Canada.

Het fregat is vernoemd naar de stad Winnipeg, de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba.  Volgens de Canadese ambassade heeft HMCS Winnipeg 250 bemanningsleden, waaronder 30 vrouwen, aan boord.  In 2021 vierden Canada en Thailand 60 jaar diplomatieke betrekkingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!