De superrijke Chinese mede-oprichter van Alibaba, Mr. Jack Ma bezoekt Thailand

BANGKOK:- Jack Ma, de Chinese miljardair mede-oprichter van Alibaba en Yunfeng Capital, is in Bangkok en heeft daar verschillende populaire toeristische plekken bezocht.

De 58-jarige Jack, is naar verluidt onlangs naar Japan verhuisd na een lange stilte en geruchten over aanhoudende geschillen met de Chinese autoriteiten over verschillende kwesties. Hij was al een tijdje grotendeels uit de publieke belangstelling sinds hij kritiek had op de regulering van technologiebedrijven door de Chinese regering in 2020.

Jack werd gespot bij de beroemde Michelin-ster Jay Fai streetfood in Bangkok, bekend over de hele wereld, terwijl hij genoot van een maaltijd en selfies maakte met Jay Fai, misschien wel de beroemdste straatvoedselverkoper van Thailand. Jay Fai plaatste zelf ook foto’s op haar Instagram-account.

Jack werd ook gezien in het Rajadamnern Boxing Stadium, waar hij naar verluidt een VIP-plaats had en genoot van een Muay Thai-tentoonstelling.

Naar verluidt is Jack vorig jaar naar Tokio, Japan verhuisd nadat zijn fortuin ruwweg was gehalveerd door de Chinese regering die grote technologie hardhandig aanpakte door middel van regelgevende maatregelen, naar verluidt aangespoord door zijn klachten in 2020. 

Hij verdween enige tijd volledig uit het publieke oog. , waardoor sommige mensen online zich zorgen maakten over zijn veiligheid, maar sindsdien sporadisch is verschenen. Jack was ooit de rijkste man van China, maar dit veranderde na het harde optreden tegen Alibaba en andere grote technologie zoals Tencent door de Chinese overheid.

Voorlopig lijkt Jack echter te genieten van zijn tijd in Thailand, Olleke Bolleke geeft hem daar alle gelijk van de wereld in.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!