UPDATE: Politie identificeert hoofdverdachte in moord op de 70-jarige Britse expat Mr. Neil Lewis Roger in Pattaya 

PATTAYA:- De Thaise politie heeft een hoofdverdachte geïdentificeerd in de moord op een Britse expat in de omgeving van Pattaya.

Even in het kort van wat er gebeurt is:
Een gepensioneerde Britse ingenieur is op 5 januari toen hij op zijn motorfiets naar huis reed, vier keer in de rug geschoten, de man overleefde deze aanslag niet. De oorzaak van het incident blijft een mysterie.

Luitenant-kolonel Ittipon Ittisaranachai, hoofd van politieregio 2, riep op tot een bijeenkomst van immigratieambtenaren, toeristenpolitie en rechercheurs om de verdachte op te sporen.

Lees hier voor wat er nu bekend is:
Camerabeelden van de gewelddadige aanval zijn vrijgegeven aan de media. Het slachtoffer, de heer Neil Lewis Roger, 70, die op een motor naar huis reed, leek op de video te zien terwijl hij probeerde te ontsnappen nadat hij werd achtervolgd door een wit voertuig met verschillende uitrustingen die aan het dak waren vastgebonden.

Het witte voertuig achtervolgde het slachtoffer op de Sukhumvit Road (Bang Na – Trat) Soi Chaiyapruek in over een afstand van ongeveer 1.88 kilometer. Het witte voertuig is dan te zien op de CCTV-video en stopt plotseling voor de motor die door Mr. Roger wordt bestuurd voordat de bestuurder tevoorschijn komt en het vuur opende op het ongewapende slachtoffer, dat probeerde te vluchten.

Aangezien de videobeelden gevoelige kijkers kunnen raken  en de familie van het slachtoffer nog méér verdriet zal doen, heeft uw nieuwsbeer besloten om deze niet in deze publicatie in te sluiten, wel is het zo dat naar de mening van de Thaise politie een hoofdverdachte van de moord te zien is

Gisteravond laat omsingelde  meer dan 50 agenten van de eenheid “Speciale Wapens en Tactiek” het huis van de verdachte in Huay Yai, slechts ongeveer 500 meter van de plaats delict. Agenten brachten meer dan drie uur door in het huis met een drone die buiten het huis patrouilleerde. Niemand kwam in of uit het huis en er leek niemand thuis te zijn.

De politie maakte bekend dat er een arrestatiebevel is uitgevaardigd voor khun Apichart Boonsawat wegens moord en het illegaal dragen van een wapen in het openbaar. De verdachte is op dit moment onvindbaar, de politie dringt er bij hem op aan zich over te geven terwijl zij naar hem blijven speuren.

Op dit moment vermoedt de Thaise politie dat een verkeersongeval op de weg tot de moord heeft geleid, op basis van camerabeelden.

Dit is een zich ontwikkelende reportage, de voortvloeiende  informatie zal worden bijgewerkt zodra deze bij uw nieuwsbeer binnenkomt.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!