11 immigratiepolitie, ambtenaren in Zuid-Thailand gearresteerd op beschuldiging van omkoping

SONGKHLA:- Elf regeringsfunctionarissen, waaronder zes immigratiepolitie, zijn gearresteerd en beschuldigd van het aannemen van steekpenningen om vijf buitenlandse visserijtrawlers die eerder in beslag waren genomen wegens illegaal vissen in Thaise wateren het ruime sop te laten kiezen.

 Politie luitenant-generaal Surachate Hakparn, assistent-chef van de nationale politie, maakte gisteravond de arrestaties bekend van de 11 functionarissen wegens vermeende corruptie en misdrijven.

In december vorig jaar hadden politie- en visserijfunctionarissen de vijf trawlers in beslag genomen en 22 bemanningsleden gearresteerd omdat ze zonder toestemming in Thaise wateren hadden gevist. Na gerechtelijke procedures werden de trawlers bewaard bij het douanekantoor van Songkhla en om later te worden geveild. Voor veiling mochten de vissersboten de haven niet verlaten. 

De schepen werden echter al snel opgemerkt in de Maleisische wateren en de Thaise politie had gecoördineerd met de Maleisische politie om ze aan te houden.

De politie begon het onderzoek dat leidde tot de arrestatie van 13 mensen die betrokken waren bij het uit het land brengen van de schepen. Een van hen was khun Prasert, een vertegenwoordiger van een rederij, zo verteld luitenant-generaal Surachate.

Generaal Surachate Hakparn  breidden het onderzoek uit dat licht wierp op meer betrokken ambtenaren. Er waren arrestatiebevelen uitgevaardigd voor 11 regeringsfunctionarissen – zes immigratiepolitie en vijf functionarissen die aan de zeegrens- en ziektecontroleposten werkten – voor het aannemen van steekpenningen, misdrijf en plichtsverzuim. 

Allen hebben bekend.
Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Assawin Pakkawan
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!