De Staatscourant van Thailand kondigt officieel één verlenging noodbesluit tot juli aan

BANGKOK:- De Royal Gazette heeft officieel de verlenging van het Noodbesluit met nog eens 2 maanden aangekondigd, aangezien, volgens het Thaise Ministerie van Volksgezondheid was dit nodig omdat het Covid19 coronavirus zich wereldwijd blijft verspreiden.

Dit wordt de 18e verlenging van het besluit, die loopt sinds begin 2020. De verlenging zal van kracht zijn van 1 juni tot 31 juli, volgens de aankondiging op de website van de Royal Gazette.

Hoewel de regering haar preventieve maatregelen heeft versoepeld om mensen en ondernemers in staat te stellen meer activiteiten te ondernemen, is de pandemische situatie over de hele wereld nog steeds ernstig met het optreden van een nieuwe soort die meer tijd nodig heeft om boostervaccinaties te verstrekken. 

Het kabinet had daarom de noodtoestand in alle lokale gebieden in het hele Koninkrijk verlengd van 1 juni tot en met 31 juli 2022.

Critici beweren dat het decreet wordt gebruikt om mogelijke pro-democratie en anti-regeringsprotesten te stoppen, maar de Thaise regering ontkent dit ten stelligste.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!