De Staatscourant van Thailand “de Royal Gazette” publiceerde de opschorting van het Test & Go schema

BANGKOK:- De Thaise Staatscourant “The Royal Gazette” publiceerde eerder deze week het besluit van administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, met betrekking tot de opschorting van de Test & Go-schema onder het Thailand Pass-programma voor buitenlandse bezoekers in een poging de Covid-19 Omicron-variant in te dammen.

De aankondiging, ondertekend door CCSA-voorzitter, premier-generaal Prayut Chan-o-cha, bepaalde dat Thailand Pass geen nieuwe registraties zal accepteren vanaf woensdag (22 december) tot 4 januari, wanneer de CCSA de situatie opnieuw zal evalueren en een nieuwe registratie zal aankondigen.  beslissing.

Tijdens de schorsing kunnen buitenlandse bezoekers nog het land binnen via het Phuket Sandbox-programma.  Bezoekers die bij aankomst negatief testen, moeten zeven dagen in Phuket blijven, waarna ze naar andere provincies kunnen reizen, mits ze op de 5e of 6e dag in Thailand negatief testen via de RT-PCR-methode.

Als alternatief kunnen buitenlanders ervoor kiezen om Thailand binnen te komen via het “alternatieve quarantaine”-kanaal dat is goedgekeurd door het Ministerie van Toerisme en Sport.  Ze zullen ook een Covid-19 RT-PCR-test moeten doen op de 5e of 6e dag in Thailand voordat ze naar andere delen van het land kunnen reizen.

In de aankondiging werd ook bepaald dat degenen die zich vóór de schorsing hebben geregistreerd en goedgekeurd via Thailand Pass, het land mogen binnenkomen, maar dat ze twee RT-PCR-tests moeten ondergaan – de eerste bij aankomst en de tweede op de 5e of 6e  dag in Thailand.  

De test zal worden verstrekt in aangewezen openbare of particuliere medische voorzieningen en de kosten worden gedekt door de overheid.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!