De SRT trekt er 10,25 miljard baht vooruit om land voor een dubbelspoorproject in het noordoosten van Thailand te onteigenen.

BANGKOK:- De Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) bereidt een budget van 10,25 miljard baht voor om meer dan 17.500 rai (2.800 hectare) grond in zes noordoostelijke provincies te onteigenen voor de aanleg van een dubbelsporige spoorlijn, zo heeft een nieuwsbron bekendgemaakt.

Het project beslaat een afstand van 355 kilometer van Khon Kaen tot de provincies Nakhon Phanom en passeert 19 districten in vier andere provincies, waaronder Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon en Mukdahan.

De SRT zal daarbmeer dan 7.100 percelen grond en 930 gebouwen die zich momenteel in de projectgebieden bevinden, moeten onteigenen.

De bron onthulde dat ondanks enkele protesten van degenen die getroffen zullen worden door de onteigening, de meerderheid van de lokale bevolking in de zes provincies het erover eens was dat het project zo snel mogelijk zou moeten beginnen om een ​​goedkope en betrouwbare transportroute tot stand te brengen die de export van  producten uit de noordoostelijke provincies naar de buurlanden.

Het dubbelspoorproject van Khon Kaen naar Nakhon Phanom heeft een totaal budget van 66,84 miljard Bt, met 55,46 Bt voor de aanleg van sporen en treinsystemen, 10,25 Bt voor onteigening van land en 1,13 Bt voor advies en andere diensten.

Het is de bedoeling dat het project in 2028 opengaat voor publiek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!