De SRT Thailand zoekt investeerders met véél geld voor verlenging van de Dark Red Line in Bangkok

BANGKOK:- De Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) heeft vorige week vrijdag haar werkzaamheden voor de uitbreiding van de Dark Red Line afgerond, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor biedingen om vanaf volgend jaar stations en andere infrastructuur te exploiteren in het kader van publiek-private partnerschappen.

De SRT verklaarde dat hun adviseur de reikwijdte van de operatie heeft geleverd, die het beheer van stations en route- en weguitbreidingsplannen voor het voorstedelijke spoorwegsysteem omvat.

De 12 maanden durende studie van het Dark Red uitbreidingsrouteplan moet in mei 2022 worden afgerond, waarna de SRT gedurende 14 maanden van juni 2022 tot juli 2023 naar particuliere investeringen voor het project zou gaan zoeken.

De Dark Red Line zal uiteindelijk Bangkok en vier aangrenzende provincies met elkaar verbinden via 87 kilometer spoor dat van noord naar zuid loopt.  Er loopt momenteel een gratis proefdienst op 10 stations van de lijn (Bang Sue Grand Central-Rangsit).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling:  Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!