De SRT Red Line gaat mogelijk dit jaar niet in gebruikt genomen worden zoals gepland

~DE MENS WIKT, MAAR GOD BESCHIKT~
(De mensen maken allerlei plannen, maar het is niet aan hen of dat ook gebeurt)

BANGKOK:- De Red Line van Bangkok (Bang Sue-Rangsit) start mogelijk niet zoals gepland tegen het einde van dit jaar vanwege verschillende problemen die eerst moeten worden opgelost, zo maakte de Thaise Staatsspoorweg (SRT) onlangs bekend.

Het eerste probleem is een vertraging bij de levering van het elektromechanische systeem en de passagiersdraaistellen, dat volgens het contract tussen februari en september zouden worden opgeleverd.

De SRT heeft een contract getekend met MHSC, een joint venture tussen Mitsubishi Heavy Industrial, Hitachi en Sumitomo Corporation. Het juridische team werkt nu aan de kwestie en verwacht halverwege deze maand een nieuwe deal te hebben.  De service was gepland om in juli proefritten te starten en in november commercieel te starten.

Maar bronnen binnen de SRT beweren ook dat er nog steeds 10,35 miljard baht nodig is om de aanleg van de lijn te voltooien en dat het bureau een rapport voorbereidt ter overweging van het Ministerie van Transport.

Ondertussen kan het Japan International Cooperation Agency (JICA) aanvullende financiering verstrekken als het wordt gevraagd door het Public Debt Management Office (PDMO).

De Mass Rapid Transit Authority (MRTA) en de SRT hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend voor de bouw van de tunnel van 20 miljoen THB die het Bang Sue Grand Station en MRT Blue Line met elkaar verbindt.

Het boren van twee verbindingspunten is inmiddels begonnen en het eerste punt zal naar verwachting in juli klaar zijn voor een testrit van de lijn.  Het tweede punt is gepland om in oktober klaar te zijn, op tijd voor de commerciële opening in november.

Afzonderlijk zullen de tarieven op de rode lijn variëren tussen 12  en 42 baht, met een gemiddelde van 1,01 baht per kilometer.  De Bang Sue-Rangsit-lijn heeft 13 stations en pendelaars hebben de keuze uit drie soorten kaartjes:

 1. Maandkaarten: een kaart voor 20 reizen kost 700 Baht, met een gemiddelde van 35 Baht voor elke rit;  een kaart voor 30 reizen kost 900 baht, wat neerkomt op ongeveer 30 baht per reis;  en een kaart voor 50 ritten voor 1.250 baht, met een gemiddelde prijs van 25 baht per reis.

 2. Studentenkaarten: kinderen onder de 90 centimeter mogen gratis reizen, terwijl kinderen onder de 14 jaar en niet langer dan 120 cm 50 procent korting krijgen.  Studenten krijgen 10 procent korting.

 3. Seniorenkaart: iedereen boven de 60 krijgt 50 procent korting.  De korting is van toepassing op zowel smartcards als reguliere tickets.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!