Het kwallen-seizoen komt voor de Thaise vissers in Zuid Thailand als geroepen

~HONGER MAAKT RAUWE BONEN ZOET~
(Als men honger heeft, smaakt alles)

TRANG:- De vissers in Zuid Thailand voelen de financiële malaise van de gevolgen van de Covid19 pandemie en hebben daar een eigentijdse remedie op gevonden……kwallen!

De nu heersende zuidwestelijke moesson brengt een rijke oogst van deze zeedieren naar verschillende kustgemeenschappen zoals Ban Pak Khong in de provincie Trang zal komen, de gemeenschappen die het geld broodnodig hebben.

Hier kunnen vissers een inkomen van 5.000 tot 10.000 baht per dag genereren door kwallen te verkopen, de kwallen invasie die van mei tot september gangbaar is, zal de gemeenschap dagelijks met 100.000 baht in de gemeenschap kunnen injecteren.

Khun Kasem Bunya, een 52-jarige gemeenschapshoofd en handelaar in kwallen, zei dat de zuidwestmoesson een enorme oogst van kwallen zal opleveren die kunnen worden gekookt en gegeten of als medicijn kunnen worden gebruikt.

 “Dit is een geweldige kans om inkomsten te genereren na het financieel lijden aan de gevolgen van Covid19 uitbraak, zo beweerde hij.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!