De kustplaats Pattaya heeft de heropening voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat Covid-19 aanhoudt

PATTAYA:- De toeristische autoriteiten van Thailand, de TAT heeft aangekondigd dat het heropeningsplan van Pattaya dat op 1 september van start zou gaan, voor onbepaalde tijd is uitgesteld.  

Nu het Covid19 virus nog steeds de provincie Chonburi hevig om zich heen slaat, heeft de TAT toegegeven dat het niet mogelijk zal zijn om binnen 20 dagen veilig te heropenen voor internationale reizigers.  De kustplaats Hua Hin en andere toeristische gebieden hetzelfde slechte nieuws van de TAT te horen gekregen.

Het nieuws is overigens niet verrassend, aangezien de sluiting van Covid-19 na 4 maanden voortduurt tot de dag van het bevel waarbij de meeste bedrijven moesten sluiten aangezien de derde golf van het Coronavirus zich snel door het land begon te verspreiden, maar het is nog steeds een beetje hoop  bij de bedrijven en mensen die wanhopig op zoek zijn om weer centjes te gaan verdienen.

De provincie Chonburi is momenteel een maximale controlezone met bijna alles gesloten, inclusief stranden, parken, winkels en eetgelegenheden, dus heropening voor internationale reizigers lijkt onmogelijk.  Er worden meer dan 1000 Covid-19-gevallen per dag gemeld in de provincie, hoewel er veel worden ontdekt in fabrieken en industriële werkkampen.  

De vaccinatie in deze provincie verloopt ook uiterst traag en komt nog lang niet in de buurt van het doel van de 70% benodigde groepsimmuniteit voor heropening, hoewel de burgemeester van Pattaya verwacht dat zodra de vaccinatiegraad in Bangkok hoog is en de situatie verbetert, Pattaya een aandachtsgebied zal worden voor massale vaccinatie.

Pattaya’s heropeningsplan, getiteld “Pattaya Move On”, was bedoeld als een zachte heropening, om buitenlanders langzaam weer binnen te laten, ondanks het nachtleven en de uitgaansgelegenheden waarvan Pattaya bekend staat dat ze gesloten blijven.  

Bepaalde door SHA Plus goedgekeurde resorts en hotels zouden internationale reizigers toestaan te komen en er zouden verzegelde routes worden gecreëerd om dagtochten naar eilanden, stranden, tempels en andere veilige attracties mogelijk te maken.

Een volledige heropening waar toeristen volledig vrij kunnen zijn om te doen wat ze willen, is waarschijnlijk nog ver weg, aangezien de inwoners verlangen naar de 10 miljoen buitenlandse en 7 miljoen binnenlandse toeristen die in 2019 kwamen, waardoor Pattaya de 19e meest bezochte stad in de wereld.  Ambtenaren hopen in ieder geval in het vierde kwartaal van dit jaar weer open te gaan voor binnenlands toerisme.

Toch zal de stad doorgaan met het scheppen van het kader voor het nu uitgestelde Move On-Plan en zich voorbereiden op de tijd dat heropening mogelijk zou kunnen zijn.  Er wordt gewerkt aan een Standard Operation Procedure Plan en er worden regelingen getroffen voor de voorgestelde verzegelde routes, zodat Pattaya klaar en klaar is om te lanceren zodra het weer veilig wordt geacht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Pattaya Nieuws

Eén gedachte over “De kustplaats Pattaya heeft de heropening voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat Covid-19 aanhoudt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!