De Songkran vieringen beginnen NU in Chonburi

CHONBURI:- Mochten velen denken dat de Songkran-feesten voorbij zijn, is het dat zeker niet in Chonburi, aangezien Bang Saen Beach gisteren het startschot gaf voor de “Wan Lai” of “waterfestiviteiten.

Wan Lai, dat vandaag in Bang Saen wordt gevierd, wordt meestal gehouden in de provincies aan de oostkust na Songkran en omvat rituelen die heel anders zijn dan in de rest van het land.

Het festival “Wan Lai Bang Saen 2023” biedt respect voor Boeddha-goden, het bouwen van zandsculpturen en het spelen van traditionele spellen.

De tweedaagse vieringen omvatten ook concerten, optredens en tal van eet- en souvenirkraampjes. Vandaag zal er een ceremonie worden gehouden om aalmoezen te bieden aan 37 boeddhistische monniken en respect te betuigen aan de ouderen.

De bezoekers hebben ondertussen te horen gekregen dat ze zich aan de volgende regels moeten houden:
• Geen vrachtwagens met watertanks of versterkers.toegestaan ​​op de kruispunten van Hat Wonnapha, Tan Lom en Bang Saen.  Vrachtwagens met watertanks moeten Khao Lam Road naar het strand nemen.
• Automobilisten moeten absoluut nuchter blijven, passagiers mogen niet op het dak van een voertuig rijden.
• Geen verkoop van alcohol aan personen onder de 20 jaar.

• Geen roekeloos gedrag op wegen.
• Geen wapens op de openbare weg.

• Geen naaktheid of ongepaste kleding in openbare ruimtes.
• Geen luide muziek.
• Geen kruit- of hogedruk waterpistolen.

 Pattaya City viert morgen Wan Lai in de Wat Chai Mongkol en langs het strand.

 De provincie Chonburi heeft nog drie Wan Lai-evenementen gepland – in het Na Klua-gebied op 18 april, op Bang Saray Beach op 20 april en in het Ban Bueng District Office en Wat Bueng Bowon Sathit van 21-23 april.

Ondertussen wordt van 21-23 april een traditioneel Mon-festival gehouden in het Phra Padaeng-districtskantoor van Samut Prakan.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!