De Soi Dog Foundation van Phuket doneert 250.000 Amerikaanse dollar voor Oekraïense huisdieren

PHUKET:- De Phuket’s Soi Dog Foundation is van plan een subsidie ​​van US$ 250.000 aan een kliniek in Polen voor Oekraïense huisdieren te doneren, waarvan de eigenaren de Russische invasie ontvluchtten.  Het geld zal ook een Poolse dierenwelzijnsorganisatie helpen bij het opvangen van huisdieren in nood.  Naar schatting zijn 40.000 honden en katten Polen binnengekomen met hun baasjes sinds de invasie in februari begon.  

In de 19 jaar sinds de oprichting van de stichting, zal dit de eerste keer zijn dat ze dieren buiten Zuidoost-Azië heeft geholpen.

De Poolse Vereniging voor de Preventie van Wreedheid tegen Dieren liet weten dat de huisdieren honger leiden, uitgedroogd zijnen getraumatiseerd aankomen en onmiddellijk medische hulp nodig hebben.  Sommigen hebben dagenlang met hun baasjes door het land gereisd.  

De Poolse vereniging exploiteert 11 dierenasielen in heel Polen.  Met de massale toestroom van Oekraïense huisdieren in wanhopige behoefte, heeft de samenleving geen geld meer.

De mede-oprichter van Soi Dog foundation vertelde dat de Poolse dierenvereniging momenteel voedseldonaties voor huisdieren ontvangt van een andere dierenverzorgingsorganisatie.  Hierdoor hebben de behandelde dieren voorlopig nog voldoende voer.  Maar de samenleving heeft dringend meer geld nodig.

“Normaal zouden we niet buiten Azië werken, maar het is duidelijk dat de problemen in Oekraïne immens zijn…”

De Soi Dog Foundation is in 2003 in Phuket opgericht door een gepensioneerd echtpaar.  De Poolse Vereniging voor de Preventie van Wreedheid tegen Dieren is de oudste en grootste non-profit dierenwelzijnsorganisatie van Polen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Phuket News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!