Tempel fraude in Bangkok ter waarde van 100 miljoen baht, is het gesprek van de dag onder de gelovigen

BANGKOK:- De politie van de divisie misdaadbestrijding, het CSA, heeft activa ter waarde van ongeveer 100 miljoen baht in beslag genomen van een man die naar verluidt ongeveer 190 miljoen baht heeft verduisterd bij de renovatie van Wat Bowon Niwet Vihara in Bangkok en de bijbehorende tempels.

De verdachte, Apirat, is midden dertig, waarvan de achternaam door de politie achtergehouden, heeft van de politie het pseudoniem Noei gekregen

Hij werd op 23 maart gearresteerd in een flatgebouw in Bangkok. Zijn arrestatiebevel werd uitgevaardigd nadat de nationale politiecommissaris Suwat Jangyodsuk.

Een bron verklaarde dat wetshandhavingsinstanties voor het eerst werden gewaarschuwd nadat monniken in Wat Wachira Thamma Ram in Ayutthaya, één van de tempels van Wat Bowon Niwet, onregelmatigheden aantroffen in de activa van de tempel die later in verband werden gebracht met de activiteiten van Khun Noei, die een goede kennis was van  Somdet Phra Wannarat, de overleden abt van Wat Bowon Niwet.

De waarnemend abt van Wat Bowon Niwet ontdekte later dat er flinke sommen geld waren overgemaakt van de tempel en persoonlijke bankrekeningen van de overleden abt naar Khun Noei.

De bron verklaarde verder dat de verduistering plaatsvond terwijl de overleden abt van december vorig jaar tot maart werd behandeld voor galblaaskanker in het Chulalongkorn-ziekenhuis.  Hij overleed op 15 maart.

Financiële rechercheurs, onder leiding van CSD-commandant, generaal Montree Theskhan, onderzochten de financiën van wijlen abt en ontdekte dat de Noei in oktober vorig jaar bankrekeningen van de abt en de tempel, evenals zijn identiteitskaart en bankgeggevens en het geregistreerde mobiele telefoonnummer veranderde om transacties te verifiëren als zijn eigen nummer.

Vervolgens, tussen november en januari, vroeg khun Noei de abt om verschillende blanco bonnen te ondertekenen die hij later zelf invulde.

Niet lang daarna kwam de politie binnen en nam bezittingen in beslag, waaronder luxe Bentley-, Porsche- en Lexus-auto’s, bankboeken, merktassen en vergulde amuletten, ter waarde van ongeveer 100 miljoen baht voor onderzoek, als onderdeel van hun onderzoek.

Khun Noei wordt in eerste instantie beschuldigd van fraude, diefstal, valsheid in geschrifte en witwassen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!