De smog in Thailand eist vele levens, volgens Greenpeace zelfs 14.000 in 2020

~HET LEVEN IS ZO STERK ALS POTTEBAKKERSWERK~
(Het leven is fragiel)

CHIANG MAI:- Greenpeace schrijft 14.000 doden in Thailand in 2020 toe aan luchtvervuiling,een statistiek die Dr.  Rungsrit Kanjanavanit niet verrassend vindt.

Als cardioloog aan de universiteit van Chiang Mai heeft hij al tien jaar mensen bewust gemaakt van het niveau van luchtverontreiniging.  Fijnstof met een deeltjesgrootte van PM2,5 wordt in verband gebracht met negatieve effecten op de gezondheid omdat het zo klein is dat het stof, vergelijkbaar met roken, de bloedbaan kan binnendringen.  

Dr.  Rungsrit voegde eraan toe dat PM2.5 synoniem is aan het feit dat iedereen – inclusief baby’s en ouderen – een sigaret rookt.  

De cardioloog citeerde een onderzoek uit 2013 waaruit bleek dat elke 10 ug / m3 toename van de PM2,5-concentratie (jaargemiddelde) resulteerde in een toename van 6 procent en een toename van 1,03 jaar in sterfte veroorzaakt door verschillende oorzaken in bij bevolking van Thailand

Volgens het Pollution Control Bureau, dat onder het ministerie van Milieu valt, is de belangrijkste oorzaak van noordelijke waas de grote hoeveelheid landbouwgrond die wordt verbrand.  

Een andere factor is de oogst van hed-thob-paddenstoelen, waarbij verzamelaars de bosbodem in brand steken om het plukken gemakkelijker te maken. els verlaagden kamerprijzen tot 90 procent.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!