Thai AirAsia X wilt de gedane beloftes naar de passagiers nakomen!

BANGKOK:- Thai AirAsia X belooft volledige restituties te bieden voor alle 6.500 betaalde boekingen gedurende de twee jaar van de pandemie, ondanks het faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Mr. Tassapon Bijleveld, directeur van Thai AirAsia X, zei dat nadat een Thaise faillissementsrechtbank de aanvraag op 17 mei had geaccepteerd, de rechtbank schuldeisers zal horen als er bezwaren zijn.

De luchtvaartmaatschappij heeft naar verluidt ongeveer 25 miljard baht aan schulden opgebouwd, waarvan het grootste deel voortkomt uit vliegtuiglease.

In de jaren voorafgaand aan de pandemie had de luchtvaartmaatschappij 15 jets, maar dit jaar teruggebracht tot vijf vliegtuigen.

Als de schuldeisers de faillissementsaanvraag goedkeuren, kan de luchtvaartmaatschappij doorgaan met haar herstelplan, waarvan ze hoopt dat het in het derde kwartaal van volgend jaar voltooid zal zijn, zo zei Tassapon.

De 6.500 boekingen die voor de faillissementsprocedure zijn gedaan en nieuwe boekingen vanaf 17 mei worden niet beïnvloed door de rechtszaak.  Hij zei dat die boekingen in aanmerking komen voor een terugbetaling in contanten of tegoed.

“Onder de bescherming van een faillissement kunnen we onderhandelen over een schuldenregeling die onze financiële last zou kunnen verlichten en ons in staat zou stellen ons te concentreren op het uitbreiden van onze vluchten zoals gepland”, zei Tassapon.  “Als de inkomsten uit operaties sterk genoeg zijn, hoeven we misschien geen nieuwe investeerders of partnerschappen te zoeken om kapitaal aan te trekken.”

Hij zei dat hoewel de luchtvaartmaatschappij een faillissementsrechtbank behandelt, ze haar overzeese vluchten zoals gewoonlijk kan voortzetten.  De luchtvaartmaatschappij is van plan om later dit jaar alle bestemmingen in Zuid-Korea en Japan te hervatten en streeft ernaar 300.000 passagiers te vervoeren, tegen 2 miljoen in 2019.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!