De Siam Commercial bank van Thailand investeert in DeFi ondanks de recente zwakte in de sector 

BANGKOK:- Siam Commercial (SCB), de durfkapitaaltak van de oudste bank van Thailand, heeft gezegd dat het investeert in DeFi ondanks de recente zwakte in de sector. Volgens een rapport van Bloomberg heeft SCB 10x gezegd dat het een niet nader genoemd bedrag in Compound Treasury heeft gestort.

Compound biedt 4% rendement op deposito’s via haar producten van institutionele kwaliteit. Het is het achtste grootste DeFi-platform met een totale waarde vergrendeld (TVL) van $ 3,19 miljard. Ook is Compound een van de weinige crypto-entiteiten met een schuldrating. S&P Glolbal Ratings heeft onlangs het platform beoordeeld met een B op lange termijn of junk. De investering van SCB in Compound komt slechts een paar weken na een prijsimplosie in Terra, ooit de op een na grootste blockchain in DeFi.

De CIO van SCB 10x, Mukaya Panich, heeft in een Twitter-thread aangegeven dat de beweging komt na 11 maanden samenwerking met Compound.

De durfkapitaalfirma zal instrumenten voor risicobewaking ontwikkelen om parameters op Compound te helpen volgen op dezelfde manier als een bank. Via Compound zal het ook onderzoeken om DeFi-opbrengst-genererende producten op te nemen in de producten van Siam Commercial.

Ondanks de crash van Terra blijft Panich optimistisch over DeFi. In een gesprek met Bloomberg zei Panich dat de crash waarschijnlijk zal leiden tot strengere regelgeving over DeFi, waardoor de ruimte aangenamer wordt voor institutionele handelaren.

De meeste grote handelshuizen aarzelen echter nog steeds over DeFi, ondanks de groeiende acceptatie van cryptovaluta. Waarschijnlijk zijn een gebrek aan regulering en de noodzaak om crypto direct vast te houden de belangrijkste twee factoren die hierop van invloed zijn. Maar met de komst van producten zoals Compound’s treasuries, zou deze trend kunnen veranderen.

Toch is er sprake van een grote uitstroom van waarde in 2022 als het gaat om de DeFi-sector. Vanuit gegevens van DeFi Llama heeft de crash van Terra ongeveer $80 miljard aan waarde weggevaagd. De TVL in de ruimte is meer dan gehalveerd tot $93 miljard, van een hoogtepunt van meer dan $200 miljard eerder dit jaar.

Naast de Terra-crash heeft een bredere daling van de cryptomarkt ook geleid tot bewegingen uit de ruimte. De crash van Terra heeft ook geleid tot oproepen voor meer crypto-regulering.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Dennis Scheenjes
Bron: cryptobenelux.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!