De scholen in Thailand hoeven vanwege Covid19 uitbraken niet langer te sluiten 

THAILAND:- Nu de Covid19 virusziekte is gedegradeerd tot een overdraagbare ziekte die zorgwekkend is, zullen scholen en universiteiten niet langer sluitingen voor uitbraken vereisen.  De minister van onderwijs, Khun Trinuch Thienthong sprak gisteren op een persconferentie en zei dat nieuwe controlemaatregelen geen definitieve sluitingen zullen omvatten, mocht een uitbraak van het coronavirus een school treffen.

Omdat veel studenten vaak in een krappe ruimte zijn opgesloten, lopen scholen nog steeds een hoger risico dan de meeste locaties.  Maar het ministerie heeft per 1 augustus j.l. drie pandemiemeldingen beëindigd. Ze adviseerden nog steeds enkele veiligheidsmaatregelen, aangezien interactie van studenten als onderdeel van een groep onvermijdelijk is.

Het is aanbevolen lessen te organiseren met het oog op Covid-veiligheid, samen met het gebruik van gezichtsmaskers in afgesloten ruimtes.  De minister van Onderwijs herhaalde dat hij zich inzet voor de veiligheid en een goede gezondheid van alle leraren en schoolfaculteiten.  Ze zeiden dat er meer projecten in de maak waren om eventuele problemen op scholen aan te pakken.

Vanaf nu is het echter niet langer nodig om een ​​school te sluiten als er zich een Covid-uitbraak voordoet.  De minister zei dat er wel aanpassingen kunnen worden gedaan aan een cluster, maar dat het niet zo extreem hoeft te zijn als voorheen.

“Aangezien de pandemische situatie in Thailand nu als beheersbaar wordt beschouwd, zijn schoolsluitingen niet nodig en zullen klasactiviteiten situationeel worden aangepast in plaats van gesloten als met Covid geïnfecteerde studenten of leraren worden geïdentificeerd.”

Preventieve maatregelen en acties lijken nu de voorkeur te hebben bij het aanpakken van Covid op school.  Een adjunct-directeur van het ministerie van Volksgezondheid was het ermee eens dat het goed was om scholen open te houden.  Maar hij suggereerde dat groepsvaccinaties en regelmatig gebruik van thuisantigeentestkits standaard worden.  De waarnemend permanent secretaris stelde ook voor om een ​​Covid-volgsysteem voor scholen te implementeren.

Volledige vaccinaties zijn nog steeds laag bij veel jonge studenten.  Van de vijf miljoen studenten van vijf tot elf jaar heeft slechts 1,1% twee doses en een boosterinjectie gehad.  Maar de laatste paar maanden is er een aanzienlijke daling van het aantal sterftegevallen en ernstige Covid-infecties bij jonge mensen waarvan er minder een ziekenhuisopname nodig hebben.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!