De Rompo Markt in Jomtien waar eens gezelligheid en drukte heerste, is nu stil en verlaten

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- De stoelen staan opgestapeld, de lampen hangen op half 11, de kranen zijn droog en de pooltafels zijn bedekt met stof.  Bijna alle bars en restaurants op de Rompo-markt in Jomtien Beach zijn verdwenen.  Sommigen hebben nog een bordje met ‘te koop’ opgehangen.  Anderen zijn net vertrokken.

De dakloze mensen hebben de buitenlandse toeristen vervangen die ooit in Rompo aten en dronken.  De enige overgebleven kraampjes verkopen mobiele telefoons of tatoeages, en een paar afhaalstalletjes op bestelling.

Hoewel restaurants in Pattaya nog steeds een dinerservice kunnen aanbieden, is er tegenwoordig heel weinig geld voor.  De meeste restaurants zijn gesloten gebleven en proberen niet eens door te komen met bezorgen, omdat alleen de app-platforms zoals Foodpanda en Grab Food hiervan op (onbeschofte) wijze profiteren.

Khun Thanawan Kulmongkol, voorzitter van de Thai Restaurants Association, vertelde deze week aan de Thaise media dat de zaken overal slecht zijn, maar vooral in het grootstedelijk gebied van Bangkok en het diepe zuiden, waar de eetgelegenheid slechts een maand nadat het was hersteld werd verboden.

Ze klaagde dat restaurants verantwoordelijk worden gehouden voor de torenhoge Covid19 infecties in het land, hoewel géén van de actieve clusters op géén enkele manier aan restaurants kunnen worden gerelateerd. Ondertussen blijven winkelcentra, supermarkten en openluchtmarkten open, waardoor de duizenden gevallen per dag worden ontdekt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!