Sekswerkers en barpersoneel in Bangkok eisen maandelijkse financiële hulp

~DE DRAGER KAN HET BESTE ZEGGEN WAAR DE SCHOEN WRINGT~
(Degene die een probleem heeft, kan de kern van dit probleem vaak het scherpste benoemen)

BANGKOK:- Gisteren stonden er schoenen met hoge hakken op de grond en ondergoed bij de poort buiten het regeringsgebouw in Bangkok, omdat de sekswerkers van de stad en andere bar- en nachtlevenwerkers maandelijkse betalingen eisten.  De Covid19 beperkingen hebben bars en nachtclubs doen sluiten, waardoor veel werklozen maandenlang blijven werken.

Slechts een groepje van ongeveer 20 mensen verzamelde zich, sommigen droegen bikini’s over hun kleren.  Vanwege beperkingen in Bangkok mogen niet meer dan 20 mensen samenkomen.  Hoge hakken waren netjes vastgemaakt met berichten.  Op een bord stond geschreven:  ‘No money.  No honey.  No GDP (BIP).  “

De deelnemers aan de demonstratie, werden gesteund door de Thaise sekswerkersorganisatie Empower Thailand, en vroegen de regering om een ​​aalmoes van 5.000 baht per maand totdat hun werkplekken heropend konden worden.  Het uitgaansleven in Bangkok is sinds april gesloten en zal gezien de huidige Covid-19 situatie waarschijnlijk nog wel even gesloten blijven.

Vertegenwoordigers van bars, karaoke-locaties, massagesalons en spa’s spraken over de problemen waarmee ze werden geconfronteerd als gevolg van door de overheid opgelegde sluitingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

In een rapport van Coconuts Bangkok vertelde een activist aan verslaggevers dat sekswerkers inkomsten genereren voor het land en dat arbeiders gedurende die tijd een vergoeding van de overheid verdienen.

Terwijl de kwestie van prostitutie en het werk van veel barmeisjes in Thailand stil wordt gehouden en hun werk niet wordt erkend door overheidsfunctionarissen, hebben arbeiders geen toegang tot overheidsfinanciering om hen door de pandemie heen te helpen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!