De regering van Thailand legt de opsporing’s App “Mor Chana” in de kast

BANGKOK:- De Mor Chana-app voor het opsporen van contacten is niet meer actief, het ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat deze is stopgezet.  De gezondheidszorg zegt dat de app niet langer nodig is en deze daarom gisteren, in het licht van de verbeterende Covid-19-situatie in Thailand, in de kast werd gelegd.

In tegenstelling tot de Mor Prom-app, die is gemaakt om de vaccinatiestatus van een persoon vast te leggen, bijwerkingen van vaccins te volgen en gegevens te verstrekken over de nationale vaccinuitrol, is de Mor Chana-app ontwikkeld om de verblijfplaats van gebruikers te volgen en hen te laten weten of ze  overal geweest waar Covid-19-infecties waren gemeld.  

Mensen kunnen de app gebruiken om hun verblijfplaats bij te houden, geïnformeerd te worden over de risico’s en te weten wanneer ze in de buurt waren van een besmette persoon.

Volgens een bericht van Bangkok Post heeft de app Covid-19-gevallen ingedeeld in 4 groepen.  Dit waren: een groep met een zeer laag risico die dicht bij asymptomatische gevallen was geweest, een groep met een laag risico die dicht bij mensen met symptomen was geweest, een groep met een matig risico die in de buurt was geweest van mensen die onlangs uit het buitenland waren aangekomen, en een groep met een hoog risico  -risicogroep die in de buurt was geweest van mensen met Covid-symptomen die onlangs uit het buitenland waren aangekomen.

De medewerkers van de gezondheidsdienst konden de app ook gebruiken om de risiconiveaus voor zichzelf te beoordelen en hoe ze zichzelf het beste konden beschermen.  De Mor Chana App hield mensen ook op de hoogte over de Covid-situatie in Thailand, inclusief het aantal nieuwe gevallen, en stelde bedrijfseigenaren in staat om het infectierisico onder hun werknemers in te schatten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand  
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!