De douane in Thailand confisqueert grote partij illegale sigaretten ter waarde van 38 miljoen baht

NARATHIWAT:- De Thaise douane in het zuiden van Thailand heeft een aanzienlijke slag geslagen door één partij illegale sigaretten ter waarde 38 miljoen baht in beslag te nemen.

De sigaretten waren verstopt in 800 kratten die waren opgeslagen in 3 verschillende boten die allemaal in beslag werden genomen.  Khun Potch Anon van de Thaise douane meldde de ontdekking gisteren op 1 juni 2022. 

De douane heeft haar beleid aangescherpt om illegale goederen op te sporen voor de rechtvaardigheid van belastingdoeleinden, om de samenleving en het milieu te beschermen.  Dit geldt ook voor gesmokkelde sigaretten.  Een hoog percentage illegale sigaretten komt via het zuidelijke deel van Thailand het land binnen, Aanverwante sectoren werken allemaal samen om deze producten te helpen vinden en in beslag te nemen.

De douanebeambten en de politie van de provincie Narathiwat werkten samen en inspecteerden een gebied op 1 kilometer van het Ban Ton-strand in de hoofdstad van de provincie Narathiwat.  Ambtenaren zagen een boot die kratten in 2 kleinere vissersboten verplaatste.  De ambtenaren lieten zich zien en vroegen om de boot te doorzoeken.  Er waren 11 arbeiders op de boot en bij het zoeken waren er 800 kratten met 40.000 pakjes sigaretten.  Dit zijn in totaal 8 miljoen sigaretten.  

Illegale sigaretten kunnen worden gedefinieerd als de productie, export, import en verkoop van tabaksproducten die niet in overeenstemming zijn met de wet.

De grote baas op de boot die verantwoordelijk was voor het geven van bestellingen, verklaarde dat hij was ingehuurd om de lading te verplaatsen.  De persoon heeft daarmee de Douanewet B.E.  2560 (2017) sectie 242, 246, 252, 58 en 210 overtreden.

De douane heeft nu 595 gevallen met betrekking tot gesmokkelde sigaretten van oktober 2021 tot april 2022 in het laatje liggen. Alle illegale sigaretten tezamen hebben een waarde van meer dan 230 miljoen Baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod  
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand  
Bron: Khaosod.com 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!