De regering van Thailand heft het reisverbod voor ambtenaren naar het buitenland op

BANGKOK:- De Thaise overheid heeft het verbod voor ambtenaren die naar het buitenland willen reizen opgeheven.

Een regeringsbevel uit 2020 dat ambtenaren verbiedt om naar het buitenland te reizen, behalve voor belangrijke missies, dit vanwege de Covid19 situatie, werd deze week ingetrokken door een kabinetsresolutie, zo meldt een nieuwsbron.

Het bevel, dat op 17 maart 2020 werd ingevoerd, bepaalt dat overheidsfunctionarissen, ambtenaren en werknemers van staatsbedrijven niet naar het buitenland mogen reizen, behalve voor belangrijke missies om de verspreiding van Covid19 virus in te dammen.

De bron zei dat de vergadering van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, vorige maand het kabinet had geïnformeerd dat de Covid19 situatie in Thailand en wereldwijd aan het verbeteren is met een afnemend aantal binnenlandse infecties en sterfgevallen, evenals een significante daling van het aantal  gevallen uit het buitenland.  

Het CCSA stelde vervolgens het kabinet voor om te overwegen de beperking op reizen naar het buitenland voor overheidsfunctionarissen te versoepelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!