De regering van Thailand heeft de voorgestelde maatregelen van het EPPO goedgekeurd

BANGKOK:- Het energie beleids- en planbureau van de Thaise regering, afgekort met EPPO genoemd, heeft de voorgestelde maatregelen goedgekeurd die erop gericht zijn de prijzen van kookgas, dieselolie en elektriciteit terug te dringen. 

De minister van Energie, khun Supattanapong Punmeechaow liet weten dat het bureau heeft besloten de prijs van LPG-kookgas tot eind oktober te bevriezen op 408 baht per cilinder van 15 kg. 

De stap was gericht op het verminderen van de impact van stijgende energieprijzen op het publiek, zei hij. De prijs van kookgas is sinds april elke maand verhoogd en de laatste verhoging naar 408 baht per cilinder van 15 kg is op 1 september ingegaan. 

Het EPPO heeft ook besloten om oliemaatschappijen te verzoeken hun verkoopprijs voor dieselolie op niet hoger dan 1,40 baht per liter te houden, aldus Supattanapong, die ook dienst doet als vice-premier. Tijdens zijn vergadering besloot het bureau ook om huishoudens te helpen die van september tot december niet meer dan 500 eenheden per maand gebruiken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Eén gedachte over “De regering van Thailand heeft de voorgestelde maatregelen van het EPPO goedgekeurd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!