De rechtbank in Bangkok stelt 3 data vast in december om de zaak over MRT Orange Line-verlenging te behandelen

BANGKOK:- Het Centraal Strafhof voor gevallen van corruptie en wangedrag heeft drie data uitgetrokken voor de behandeling van de zaak die is aangespannen tegen de Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA) over het bieden op de MRT Orange Line-verlenging.

Het Bangkok Mass Transit System (BTSC) klaagt MRTA en de selectiecommissie aan op grond van artikel 36 van de Public-Private Partnership Act 2019 voor het wijzigen van de biedingscriteria voor de Bang Khun Non-Min Buri (Suwinthawong) Orange Line-extensie.  Het bieden werd gelanceerd in augustus 2020.

De directeur van BTSC, khun Surapong Laoha-Unya, zei maandag dat de rechtbank de door beide partijen ingediende documenten heeft gecontroleerd en de zaak op 14, 20 en 24 december zal behandelen.

Daarna, zei hij, zal de rechtbank luisteren naar getuigenverklaringen alvorens te beslissen of de zaak voor de rechter moet worden gebracht.

Khun Surapong legde uit dat BTSC de zaak had ingediend omwille van transparantie en eerlijke concurrentie.  Hij voegde eraan toe dat de zaak vóór de eerste hoorzitting op 14 december duidelijk moet worden en dat BTSC zal onderzoeken of het op het project moet bieden.

Ondertussen verwierp de rechtbank het verzoek van de MRTA om een ​​spreekverbod over de zaak, en zei dat feiten aan de media kunnen worden gepresenteerd, op voorwaarde dat beide partijen voorzichtig zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!