Verzuurd door verlies aan inkomsten, eisen de longan-boeren in Thailand compensatie

CHIANG MAI:- De Longan-boeren in Chiang Mai kwamen gisteren bij het kantoor van de gouverneur bijeen om compensatie te eisen voor verloren inkomsten als gevolg van de Covid-19-pandemie.

De boeren, onder leiding van de afdeling Chiang Mai van de Nationale Boerenraad, hebben petitie aan de provinciegouverneur Prajon Prachsakul aangeboden waarin ze vragen om een ​​vergoeding van 2.000 baht per rai voor maximaal 25 rai per persoon.  Deze vergoeding was vorig jaar ook aan boeren verstrekt.

De petitie werd ontvangen door vice-gouverneur Chatchawan Chayabutr.

In zeven andere noordelijke provincies, te weten Lamphun, Chiang Rai, Phayao, Lampang, Phrae, Nan en Mae Hong Son, diende de Longan-boeren, ook gisteren verzoekschriften voor compensatie in. 

Meer dan 1,2 miljoen rai wordt besteed aan de teelt van longan in alle acht provincies, met een productie tot 1,24 miljoen ton per jaar.  De Covid-19-crisis heeft echter de prijzen doen dalen, de beschikbaarheid van arbeidskrachten verminderd en het marktmechanismen vernietigd, met gevolgen voor meer dan 250.000 boerenhuishoudens.

De boeren klaagden ook dat de pandemie de exportmarkt nadelig heeft getroffen, waardoor hun inkomsten zijn gedaald en ze geen geld hebben om de oogst van 2022 te kunnen financieren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!