Belgische toerist bruut aangevallen in Hua Hin, zijn vriend reist af naar Thailand om gerechtigheid te zoeken

HUA HIN:- Volgens functionarissen en getuigen raakte een Belgische gepensioneerde ruim een ​​week geleden ernstig gewond bij een niet-uitgelokte aanval in Hua Hin. Het slachtoffer, geïdentificeerd als de 63-jarige Jan uit het Limburgse Riemst, ligt na de mishandeling in coma, meldt de Belgische nieuwssite VRT NEWS.

Maar uw nieuwsbeer die bovenop het Thaise nieuws zit, heeft  daar eerder aandacht aan besteed, lees eerst het voorgaande:  https://ollekebolleke.info/63-jarige-belgische-man-slachtoffer-van-zinloos-geweld-in-thailand-zijn-schedel-was-op-10-plaatsen-gebroken/

Volgens Thaise medici onderging Jan een operatie van 13 uur om meerdere schedelfracturen te behandelen en ligt hij momenteel in coma met een onzekere prognose. Artsen hebben talloze platen in zijn gezicht geplaatst en hoewel de operatie succesvol was, schatten ze dat het drie tot acht maanden kan duren voordat hij weer bij bewustzijn komt. Zijn toestand wordt nauwlettend in de gaten gehouden, met behandelingen gericht op het verminderen van de zwelling van de hersenen.

Jans goede vriend, Danny Lemmens, die ook uit Riemst komt en hem hielp bij het plannen van zijn reis, is naar Thailand afgereisd om hem bij te staan.

In een gesprek met de VRT legde Lemmens uit hoe Jan onlangs met pensioen was gegaan en de mogelijkheid onderzocht om zijn pensioenjaren door te brengen in Hua Hin, dat hij aantrekkelijk vond vanwege de betaalbaarheid en levensstijl.

Hij voegde eraan toe dat hij de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen om contact op te nemen met de familie van Jan en zijn medische en juridische zaken te beheren, waarbij het onvermogen om rechtstreeks contact op te nemen met de familie van Jan de uitdagingen nog groter maakt.

Als reactie op de aanval heeft Lemmens aangifte gedaan wegens poging tot moord en handelt hij het noodzakelijke ziekenhuispapier af. Hij deelde zijn aangrijpende ervaring met het doorbrengen van lange uren in het ziekenhuis en de emotionele tol van het omgaan met deze crisis ver van huis. 

Jan was niet het enige slachtoffer van de Duitse aanvaller.

Lemmens vertelde aan de VRT dat hij sprak met een Engelsman die een soortgelijke aanval had ondergaan en ook bereid was aangifte te doen en mogelijk voor de rechtbank te getuigen.

De Duitse aanvaller, door getuigen omschreven als verward en agressief, bleef naar verluidt urenlang door het gebied zwerven nadat hij Jan had aangevallen voordat hij uiteindelijk door de politie werd aangehouden.

De lokale politie onderzoekt de zaak en de Belgische ambassade in Bangkok volgt samen met de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken de situatie op en verleent consulaire steun aan de familie van Jan.

Olleke Bolleke in Hua Hin
Bron: HuaHin Today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!