BREAKING NEWS | Vandaag raakte het grootste ziekenhuis in de provincie Korat in Thailand overstroomd

NAKHON RATCHASIMA:- Deze morgen begon het water het Marahat Nakhon Ratchasima ziekenhuis binnen te stromen, halverwege de ochtend stond het water aan de voor- en achterkant van het ziekenhuisterrein ruim een halve meter hoog.  Kleine voertuigen konden het ziekenhuisterrein niet meer oprijden laat staan verlaten.

Op de verkeerskruising voor het ziekenhuis stond bijna één meter hoog. De mensen die medische hulp zochten, moesten door het diepe water waden om het ziekenhuis te bereiken.

De gouverneur van Nakhon Ratchasima, khun Wichian Chantaranothai arriveerde later vandaag bij het ziekenhuis om toezicht te houden op de afvoer van het water.

De medewerkers van het ziekenhuis kregen de opdracht om de keermuur op gaten en scheuren te controleren en deze zo nodig te dichten, onderwijl draaiden de pompen op hoge toeren om zo snel mogelijk het water af ​​te voeren.

De provinciale bestuursorganisatie werd gevraagd om tijdelijke verhoogde loopbruggen aan te leggen naar alles ingangen van de ziekenhuisgebouwen.

Gister in de namiddag stroomde het Lam Takhong-kanaal, dat loopt van de Lam Takhong-dam in het Si Khiu-district, over, wat in gemeenschappen langs beide kanten en in de stad Nakhon Ratchasima, wijdverbreide wateroverlast en schade veroorzaakte.

Khun Wichian zei dat hij geloofde dat de situatie binnen twee tot drie dagen weer normaal zou worden, op voorwaarde dat er geen regen meer zou vallen.  Hij zei dat de Lam Takhong-dam was gestopt met het lozen van water stroomafwaarts.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!