De provincie Ayutthaya in Thailand herdenkt het koninklijk bezoek van koning Rama IX na grote overstroming van 2011

AYUTTHAYA:- Deze centraal gelegen provincie hield gisteren een aantal activiteiten ter herdenking van de 10e verjaardag van het koninklijk bezoek van koning Bhumibol Adulyadej de Grote om respect te betuigen aan het standbeeld van Suriyothai Mahathewi, een vrouw van koning Maha Chakkraphat die vocht en stierf in de Birmese-Siamese oorlog in 1548. Het beeld bevindt zich in het Makham Yong-veld in het kanton Ban Mai.

Tijdens zijn bezoek in mei 2012 werd Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote vergezeld door Hare Majesteit Koningin Sirikit, de Koningin-moeder en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn.  Ze bezochten ook mensen in Ban Mai en gaven morele steun nadat de provincie eind 2011 te maken kreeg met één grote overstroming.

De koning had ook opgedragen dat een deel van het veld een experimenteel rijstveld zou worden als onderdeel van het koninklijke project om rijstzaden te leveren aan boeren in Ayutthaya.

Het evenement omvatte gisteren vele activiteiten zoals processies via boten en op olifanten, traditionele toneelvoorstellingen en een zaaidemonstratie op het rijstveld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!