Apen vormen géén zorgen voor inwoners van Lopburi die tussen deze primaten leven

LOPBURI:- De inwoners van deze stad geloven dat zij géén gevaar lopen door het grote aantal apen, ondanks het toenemende aantal gevallen van apenpokken in veel landen.

Tot dusver zijn er gevallen ontdekt in de VS, Australië, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.  De Apenpokken ziekte is echter nog niet gedetecteerd in Thailand.

De detaillisten bij de Phra Kan-schrijn in het hoofddistrict hun handel bestieren, maken zich geen zorgen over de apenpokkeninfectie en beweren dat troepen apen in harmonie met mensen leven.

Desondanks heeft Kolonel Pramot Ketampai, manager van het Phra Kan-heiligdom, zijn medewerkers de opdracht gegeven om de  toeristen te waarschuwen om niet in de buurt van apen te komen teneinde om hun veiligheid te garanderen.

Hij bevestigde ook dat ambtenaren elk jaar willekeurige medische controles hadden uitgevoerd bij apen die in de buurt van Phra Kan Shrine en Phra Prang Sam Yot woonden.

Ondertussen zei het hoofd van de ziektebestrijding van Lopburi, Dr. Sudarat Lijutipoom, dat het bureau de kwestie nauwlettend in de gaten houdt, aangezien apen de identiteit van de provincie zijn, terwijl apenpokken zich kunnen verspreiden via dier-op-mens en mens-op-mens contacten.

Het kantoor creëert ook bewustzijn onder bewoners die in gebieden waar apen leven, over hoe ze voor hun gezondheid kunnen zorgen, zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!