De vereerde ‘witte’ olifant in Saraburi trekt dagelijks veel bezoekers

SARABURI:- Iedere dag bezoeken véél mensen één gerespecteerde “witte” olifant in het Kaeng Khoi-district in Saraburi om hun eer te bewijzen voordat deze wordt aangeboden als een geschenk aan Zijne Majesteit de Koning.

De olifant, Plai Ekachai genoemd en eigendom van Golden Elephant (Thailand) Co Ltd, is door experts en het hoofd van de Royal Elephant Stable geratificeerd als een uitzonderlijk dier met de zeven kenmerken van een “witte olifant” zodat het wettelijk verplicht is om aan de koning te geven en wordt beschouwd als eigendom van de staat.

Khun Thanabadee Promsuk, 38 jaar en de eigenaar van Plai Ekachai en president van Golden Elephant, heeft tientallen medewerkers toegewezen om te zorgen voor bezoekers die hun respect komen betuigen en foto’s maken met de gerespecteerde olifant.

Plai Ekachai staat vastgeketend onder een grote tent en krijgt de verzorging van verschillende mahouts.

Nu Plai Ekachai de zeven kenmerken van een koninklijke olifant toegewezen gekregen heeft, zei Thanabadee dat zijn bedrijf nu op documentatie wacht voordat het het speciale 36-jarige dier naar de Koninklijke olifantenstallen wordt overgebracht.

Khun Thanabadee vertelde dat Plai Ekachai is geratificeerd door Khun Pipatnachat Disakul, hoofd van de Koninklijke olifantenstallen en door experts werd gekwalificeerd om een ​​koninklijke olifant te worden.

Hij legde uit dat een delegatie van het hoofd van de Royal Koninklijke olifantenstallen zijn natuurbeschermingscentrum eind 2018 bezocht en verklaarde dat Plai Ekachai zeven kenmerken heeft van een witte olifant, namelijk witte ogen, een wit gehemelte, witte nagels, wit haar, witte huid, witte  staarthaar en een wit genitale gebied.

Khun Thanabadee zei dat hij in 2009 Plai Ekachai in een zuidelijke provincie kocht voor ongeveer een miljoen baht, en verteld dat Plai Ekachai over het hele lichaam gouden en witte haren heeft en dat de olifant er niet van houdt om door mahouts te worden gebaad.

Thanabadee zei ook dat hij Plai Ekachai nu ongeveer een maand onder de tent heeft geplaatst voor openbare bezoeken, terwijl hij wacht op de papieren van de Koninklijke olifantenstallen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!