De protesten in Tachileik belemmeren de grenshandel met Thailand

~ER IS EB IN DE HANDEL~
(Er wordt nauwelijks handel gedreven)

CHIANG RAI: ​- Massaprotesten tegen de militaire coup in Myanmar en de arrestatie van de de facto premier Aung San Suu Kyi en andere leden van de regerende National De Liga voor Democratie (NLD) in de grensstad Tachileik heeft de grenshandel in landbouwproducten volledig tot stilstand gebracht.  

De demonstraties zijn al twee weken aan de gang, waardoor de autoriteiten van Myanmar gedwongen zijn hun kant van de grens te sluiten.  

“Als gevolg hiervan zitten 33 Thaise vrachtwagens voor landbouwproducten vast” 

Bovendien zijn volgens Khun Pagaimas Viera, vice-voorzitter van de Kamer van Koophandel van Chiang Rai, ongeveer 70 Thaise chauffeurs in Tachileik gestrand. Hij schat de waarde van de grenshandel op 30 tot 50 miljoen baht per dag.  

Thailand exporteert voornamelijk brandstof en dagelijkse benodigdheden en importeert landbouwproducten via de grenscontrolepost.  Anti-coup demonstranten verzamelen zich in Tachileik bij een brug over de rivier de Sai en eisen de onmiddellijke vrijlating van Aung San Suu Kyi.  

De veiligheidssituatie in Tachileik verslechterde enkele dagen terug toen drie leiders van de demonstraties werden gearresteerd. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Chiang Rai Times
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: chiangraitimes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!